Головна » Статті » Сценарії |
СЦЕНАРІЙ відкриття садиби медовара М. Вовнянка «Бджолярій» 07.06.2013р. с. Сокиринці У запису звучить «Мелодія» П. Чайковського. Голос за кадром: Увага! Увага! Спішіть поспішайте!. Господарі й гості – ідіть не минайте! Ведуча: Доброго дня дорогі друзі, шановні гості. Ми раді вітати Вас на урочистому відкритті садиби медовара Миколи Вовнянка «Бджолярій». звучить «Гімн бджолярів». Почесне право перерізати стрічку надається: (дівчата в національному вбранні підносять на таці ножиці. Стрічку перерізають. Звучать постріли з гармати. По закінченню пострілів Під звуки гімну всі гості заходять на подвір’я. ) Ведуча: На коротку екскурсію садибою усіх присутніх запрошує господар – медовар Микола Вовнянко. (Ведуча передає М.Вовнянку радіо мікрофон. По закінченню екскурсії всі присутні підходять до сцени. Розпочинається дійство). На сцені всі учасники дійства. На авансцені два чоловіки в українських костюмах. У руках двох чоловік глибокі тарелі (бочечки з написом «мед»,» медовуха») Перший учасник: Полети ж, моя бджілко, на всі чотири сторони, за жовтими восками, за солодкими медками, приспор медку у свої вулики. Другий учасник: Як риба-щука біжить по воді, нехай так моя бджілка поспішає до моєї пасіки. Третій учасник: Як по стовпових річках і потічках біжить вода до моря, отак би й до мене, раба Божого, моя бджола летіла з усюди - з темних лісів і луків. Четвертий учасник: З боліт, чорних хащ, де вовки не водяться й птиця гнізда не в'є. П'ятий учасник: Із чистих полів, назбиравши ярих восків, сідали до своїх вуликів із приплодом Господу Богу на офіру во Славіє. Шостий учасник: А мені, рабові Божому, на пожиток во віки віків. Ведуча: Бджолиний промисел дуже давній – давнішній. Як розповіли найкращі медовари країни, з меду можна виготовляти вино, пиво, квас, чаї, а також горілку, бренді, бальзам. Найпоширенішим і найвідомішим у минулому був напій під назвою «медове вино», «медовуха» . Мед варили і вживали на свята, часто його готували спільно, громадою. Ведуча: Смачний та запашний диво-напій під торговою маркою «Бджолярій» на втіху справжнім гурманам ось уже понад десятиліття готує Микола Вовнянко з села Сокиринці. Микола Іванович чимало рецептів випробував, доки не знайшов найкращого і… найпростішого. Такого, як у давні княжі часи. Ведуча: Член Гільдії медоварів України, кращий медовар Чернігівщини, переможець Першого регіонального конкурсу медоварів України, призер «Золотого грифона – 2008», Микола Іванович Вовнянко має патент на приготування медових вин, технологічні інструкції. Його медове вино «Сокиринське» з гречаного, квіткового, липового меду відоме і в Києві, і на Волині, і в Галичині. Ну, звичайно ж, і на Чернігівщині! Він зі своєю родиною бере участь в багатьох ярмарках-продажах бджолиної продукції. Медоварами є його донька, син та племінник. У нього проходять практику молоді бджолярі, які також долучаються до його справи. Ведуча: То ж запрошуємо до слова мудрого, вмілого, працьовитого медовара нашого району, Миколу Івановича Вовнянка (Микола Іванович розпочинає свій виступ віршем). Ведуча: Розділити нашу радість завітали почесні гості: 1. Олег Дмитрович Власенко - голова Срібнянської районної державної адміністрації. 2. Василь Олексійович Соломка - Доктор технічних наук, відроджувач традицій медоваріння в Україні, автор багатьох наукових праць по медоварінню та бджолярству. 3. Анатолій Миколайович Максак – директор Департаменту агропромислового розвитку. 4. Савченгко Олександр Павлович – заступник директора Департаменту агропромислового розвитку. 5. Василь Степанович Барабаш – голова Гільдії медоварів. Ведуча: До слова запрошуємо _______________________________________________________________ _______________________________________________________________. ______________________________________________________________ (Виступ______________). ______________________________________________________________ (Виступ______________). Концертна програма (додається). Ведуча: Любі друзі! Нехай вам життя із роси, із води буде! Між солодкими медами, між пахучими квітками! Дай Боже господарям цієї садиби успішної роботи. Нехай їх труд шанують і поважають люди! Громадо! Просимо до столу! Частуйтесь печивом, медами... Солодким квасом і пирогами! | |
Переглядів: 1313 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0 | |